Pages

Thursday, May 7, 2015

Vegetable Stock Recipe at home/ वेजिटेबल स्टॉक


Ingredients:

  1. 1/2 cup cabbage shredded
  2. 1/2 onion chopped
  3. 1/4 capsicum chopped
  4. 1/2 inch ginger grated
  5. 1 carrot- chopped
  6. 1/4 cup of cauliflower
  7. 1/2 tomato chopped
  8. mushroom (optional)-5-6 chopped
  9. Water- 1- 1.5 litres

  1. 1/2 कप बंध गोबी कटा हुआ 
  2. 1/2 प्याज कटा हुआ 
  3. 1/4 शिमला मिर्च कटा हुआ 
  4. 1/२ इंच अदरक कसा हुआ 
  5. 1/2 गाजर कटा हुआ 
  6. 1/4 कप फूल गोबी कटा हुआ 
  7. 1/2 टमाटर कटा हुआ 
  8. मशरुम (अगर उपलब्द हो तो)- 5-6 कटा हुआ 
  9. पानी 1-1.5 लीटर 
Method
  1. In a pan, add all the ingredients and bring it boil
  2. Drain all the veggies and store the liquid in fridge.
  3. Use whenever you want, u can store this stock around 3 months in refrigerator

  1. एक भगोने में सारी आवश्यक सामग्री मिक्स करे और उबाले 
  2. उबाल आने पे सब्जियों को छान लें और इस उबले हुए पानी को बोतल में डालकर आप फ्रिज में इसे ३ महीने तक प्रयोग कर सकते हैं वेजिटेबल स्टॉक 


No comments:

Post a Comment